حسین رسام سندی را در دادگاه عرضه کرد که به گفته او "از لندن" ارسال شده و خواستار تحقیق درباره گرایش سیاسی ائمه جمعه، نمایندگان رهبر و سپاه و بسیج شده بود
وزارت خارجه بریتانیا در واکنش به حضور حسین رسام، کارمند سفارت بریتانیا در تهران، در دومین جلسه محاکمه بازداشت شدگان پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران، اقدام ایران را "توهین آمیز" خواند.
بیانیه وزارت خارجه بریتانیا همزمان با آن منتشر شد که منابع خبری ایرانی به نقل از آقای رسام در جلسه محاکمه مدعی شده اند که او "به دستور مقامات سفارت" اقدام به "ارتباط گیری با افراد و عناصر ذینفوذ احزاب و گروه های سیاسی" کرده است.
این وزارتخانه در بیانیه ای اعلام کرد اقدام ایران برای محاکمه آقای رسام "به هیچ وجه قابل قبول نیست" و افزود این اقدام "مستقیما ناقض تضمین هایی است که ما از مقام های ارشد ایرانی دریافت کرده بودیم."
در این بیانیه آمده: "ما این دادگاه ها و به اصطلاح اعترافات زندانیان را که از حقوق بنیادین بشری خود برخوردار نبوده اند را محکوم می کنیم."
حسین رسام تحلیلگر ارشد سفارت بریتانیا در تهران، یکی از نه کارمند بومی سفارت بود که پس از اعلام نتایج دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که به اعتراض های گسترده منجر شد از سوی مقام های امنیتی بازداشت شد و به قید وثیقه آزاد گردید. اکنون به گفته دادستان او به جاسوسی متهم شده است.
آقای رسام در جلسه محاکمه عنوان کرد که سفارت بریتانیا برای برقراری ارتباط با سازمان های غیر دولتی (NGO) "سالانه 300 هزار پوند از طریق وزارت خارجه دریافت می کرد."
همچنین او گفت: "گزارش هایی در تهران تهیه می شد که برای وزارت خارجه انگلیس ارسال می گردید که برخی از آنها تبدیل به سیاست می شد و توسط شبکه بیبیسی اجرا می شد."
بیبیسی همواره بر عدم وابستگی خود به دولت بریتانیا تاکید کرده و سیاست بیبیسی در دوری گزیدن از سیاست های دولتی باعث برانگیختن انتقاد سیاستمداران حزب حاکم در ادوار مختلف دولت بریتانیا شده است.
حسین رسام در گفته های خود اتهام مطرح شده از سوی معاون دادستان در کیفرخواست، مبنی بر حضور برخی دیپلمات های بریتانیایی در تجمعات اعتراضی را تایید کرد و همچنین گفت اعضاء سفارت بریتانیا "تا دو روز قبل از انتخابات" برای تحقیق درباره "گرایشات سیاسی مردم شهرهای مختلف و میزان مشارکت انها"به شهرهای مختلف ایران سفر می کردند.
او همچنین عنوان کرد دیپلمات های بریتانیایی با ستاد نامزدهای مختلف انتخابات نیز تماس گرفته بودند.
وزارت خارجه بریتانیا در بیانیه خود اعلام کرده که از طریق سفیر خود در تهران در تلاش است از موضع صریح مقام های ایرانی اطلاع حاصل کند و سپس "درباره اینکه چگونه به تازه ترین توهین پاسخ دهد تصمیم گیری خواهد کرد."
۱۳۸۸ مرداد ۱۷, شنبه
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر